Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krása Lužických hor

To jsme jednou takhle ve škole měli zase zeměpis. Hodiny zeměpisu mě většinou moc nebaví. Učitelka, kterou na tenhle předmět máme, je dost nudná a má velmi monotónní hlas. Ke všemu mě navíc nemá asi moc ráda, protože se často bavím s holkama a možná trochu vyrušujeme. :-)

 

Toho dne jsme ale v zeměpisu probírali Lužické hory. Pouštěli jsme si na tabuli nějaké fotky přes dataprojektor a paní učitelka nám povídala o tom, co vše lze v Lužických horách nalézt a tak dál. Bylo to asi poprvé, co mě zeměpis vážně zaujal. Ne kvůli tomu, co by udělala paní učitelka, ale kvůli fotkám a obrázkům, které jsem ten den viděla.

 

luzicke-hory.jpg

 

Když jsem přišla domů, pověděla jsem o tom mámě. Ta nakonec navrhla, abychom si tam udělali výlet. Našli jsme v Lužických horách ubytování a za pár týdnů jsme se vydali na cestu společně i s tátou. Bylo to skvělé. Ve skutečnosti zdejší krajina vypadá mnohem lépe než na fotkách. Taky jsme si udělali své vlastní fotky, až se mi podaří je stáhnout do počítače, zkusím je sem nahrát. :-)